Berend breidt verzameling lijstjes uit in Rotterdam

Mooie dag op de Hooge Rotterdamsche,

Vorig jaar gespeeld met veel regen op deze uitdagende baan met veel hoogteverschil. Dit jaar was er regen en onweer vroeg in de ochtend voor dat wij arriveerden. De weg naar de baan was voor sommigen er een met obstakels omdat de A4 volledig was afgesloten ter hoogte van Badhoevedorp. Misschien was dat ook de reden dat mijn fightgenoot Tim zo wisselend scoorde en ook Frank R. zijn dag niet had.

Lees meer...

 

Eerste winst voor Cees op De Lage Vuursche

Dom Dom Dom,

Als kandidaat-lid van de Amsterdamsche Senior Golf Society is het laatste wat je natuurlijk moet doen, winnen en dan ook nog op zo’n topbaan en toplocatie als De Lage Vuursche.?En dat ging goed de eerste negen holes.15 punten, gelijk met flightgenoot Ricus Mortier. Een streep op hole 11 maar toen ging het mis. Teveel parren en pas op hole 16 zei andere flightgenoot Jeroen Meulendijks, nadat Ricus mij in steek had gelaten met zijn aantal punten, dat ik met mijn, op dat moment, 29 stf punten hoog in het klassement zou gaan eindigen.

Lees meer...

 

Spannende ontknoping op Houtrak

Tja, het is een nogal wisselvallig golfseizoen en dan heb ik het even niet over mijn eigen prestaties, maar over het seizoen bij de ASGS.

Hadden we de eerste 10 jaar van ons bestaan sporadisch te maken met slechte weersomstandigheden, de laatste 2 jaar zijn we (te) vaak geconfronteerd met flinke en langdurige regenbuien die ons noopten de wedstrijd af te breken of helemaal af te gelasten. Halverwege dit seizoen is het al gebeurd op de Hooge Rotterdamsche en op Zeewolde (gelukkig kunnen we deze wedstrijden later dit jaar alsnog spelen).

Het was dus even spannend of we een droge dag zouden hebben op Houtrak, want we hebben inmiddels ook geleerd dat je niet altijd kunt vertrouwen op de verwachting van het KNMI. Nou, die droge dag hebben we gehad, sterker nog het was heerlijk zomers, hoewel niet zó zomers dat we van de voorzitter ontheffing van het dragen van de clubdas kregen (tja, je bent een Amsterdamsche Society of niet).

Lees meer...

 

Winst voor Paul na 10 jaar wachten

Memorial Day op The Dutch!TheDutch2016

Van aankomst tot vertrek op deze “On-Dutch”-achtige golflocatie krijg je een VIP-behandeling.

Na een welkom door vele dames en heren hoef je je nergens meer druk over te maken. Auto`s en golfsets worden met honneurs voor je verzorgd evenals beneden in de stijlvolle kleedkamers met lockers waar alles tot in de puntjes voor je klaar staat. Wat een verademing en wat een rust. Goed alternatief als het je thuis aan “iets’' ontbreekt.....

Met open armen word je door Bas ontvangen, die werkelijk een contrôle-freak bij uitstek is en niet alleen hier op zijn home-course. Hij verstrekt ons alle nodige info met secure flightindelingen- scorecards met duidelijke streepjes voor het aantal slagen en LD-Neary notities. Tijdrovend, ik weet dat.

Lees meer...

 

De Stippelberg: juweeltje in Brabant

Michelin, u weet wel van die rode gidsen, hanteert een sterren-systeem voor top-restaurants waarbij 1 * staat voor “het bezoek waard”, 2 ** voor “de omweg waard” en 3*** voor “de reis waard”. Als we dit systeem zouden toepassen op de golfbanen die de ASGS bezoekt dan zou De Stippelberg absoluut 3 *** krijgen.

Ten eerste was het zeker een reis om er te komen, ruim 1 ½ uur heen, deels via landelijke binnenwegen. De baan ligt namelijk bij Bakel in Brabant, vlak bij Eindhoven (dat overigens door mijn navigatiesysteem zwart werd weergegeven 2 dagen na het Ajax-echec). De terugreis duurde nog langer, maar dat lag aan een wat ongelukkige combinatie van vermoeidheid en alcohol.

Lees meer...

 
Buienradar
Wie is online
We hebben 22 gasten en 2 leden online
  • Frank Reddering
  • Tim Timmerman