Fraaie winst van Jeroen op De Goyer

In eerste instantie stonden Rob Spaan en ik nog op de wachtlijst voor deelname aan de Goyer maar uiteindelijk kwam dat toch nog goed. 

Door snel ingrijpen van het bestuur (waarvoor hulde!) konden we op deze dag alsnog terecht op de Goyer na de aankondiging van de Rosendaelsche  dat er maandag alleen wintergreens waren.

Alle deelnemers zaten keurig op een veilige afstand in het clubhuis aan de koek en de koffie. De sfeer was goed en ik was ingedeeld met mijn zwager en Frank Reddering. De baan lag er prima bij (hier en daar wel wat matige greens) en vanwege drukte op de baan sloegen we af vanaf hole 10. Het rondje liep prima en op de eerste 9 holes haalde ik veel bogeys en 20 punten.

Lees meer...

 

Tim wint nipt de bestuurs'battle' op de Eindhovensche

Het is even rijden maar dan heb je ook wat !Eindhovensche20

Maandag, 17 augustus 2020, Corona tijd ! Met mijn vriend, manager en chauffeur (en wederom kersverse opa) naar Valkenswaard gereden. Onderweg gekletst over alles en nog wat kwamen we ontspannen aan op de Eindhovensche, waar de koffie met heerlijke appeltaart klaar stond. Op het terras al diverse ASGS-ers, allen in opperbeste stemming en dat mag ook wel als je op deze schitterende baan mag spelen !

Om 12.50uur ging de eerste flight en Bas had mij ingedeeld met Hans Poelgeest en Andre Wijnand  en we mochten als 3e flight weg (met hark) . Afslag was prima en een bogey op hole1 , ik teken ervoor..  Houten vijfje liep als een trein. Hans had er ook zin in en liep goed. Andre ging sterk van start  maar wisselde briljante slagen af met wat “mindere “… (logisch als je maar 3 keer per jaar speelt, maar dat terzijde)

Lees meer...

 

Brennus: laatste 7 starts - 4 overwinningen

We zijn weer begonnen!

Mid-season weliswaar maar dat mocht de pret afgelopen maandag niet drukken. De opkomst was groot en iedereenzag er weer fris en fruitig uit, ondanks de zware Corona maanden achter ons en hopelijk houden we die ook achter ons.

Dit keer mochten de wei in op de Lage Vuursche, een mooie baan, ruim en lang en met geweldig onderhouden fairways.

Greens daarentegen waren trager dan we gewend zijn en lastig om aan te wennen ofschoon we 18 holes hadden om te oefenen…bleef lastig.

De start van de dag begon met de “Memorial”. Mooie en terechte woorden van onze voorzitter, hiermee laten we zien dat we meer dan een golfclubje zijn dat even snel komt aanwaaien om een balletje te slaan en weer naar huis gaan. Er wordt respect getoond aan de leden die niet meer onder ons zijn of niet bij ons kunnen zijn. Al met al zeer indrukwekkend.

Lees meer...

 

Ron Prins overleden

Het bestuur deelt met leedwezen mede dat Ron Prins op 29 juli 2020 op 75-jarige leeftijd is overleden.

Ron was een AFC-er in hart en nieren (66 jaar lid) en tevens oud-ASGS'er. Hij speelde bij ons vanaf het begin in 2003 tot 2010. In die tijd ontpopte hij zich tot een speler waar je niet om heen kon. Zijn benadering van het golfspel was uniek en vaak ook voer voor psychologen. Daarnaast zorgde zijn aimabele persoonlijkheid en ongeevenaarde humor ervoor dat hij een zeer geliefd persoon was. Deze humor kwam vooral goed tot uiting in zijn speeches waarin hij niet schroomde zichzelf op de hak te nemen. Zijn dankwoord na zijn overwinning op Naarderbos (25 april 2007) waarin hij uitlegde hoe deze tot stand kwam is nog steeds legendarisch (vraag Ad Westerhof). Het aantal behaalde stableford punten van 47 toen is tot op de dag van vandaag onovertroffen.

Helaas moest Ron zich de laatste jaren steeds meer terugtrekken vanwege zijn mentale toestand.

Wij wensen de naaste familie en alle dierbaren veel sterkte.

31 juli 2020, Bestuur ASGS 

 

Hervatting seizoen 2020

Beste ASGS-leden,

De COVID-19 crisis heeft zijn sporen achtergelaten in de Nederlandse maatschappij alsmede in vrijwel alle andere landen in de wereld. In dit opzicht een 'minor detail', maar wij hebben dit seizoen tot nu toe geen enkele wedstrijd kunnen spelen in de zo karakteristieke ASGS-formule.

Echter, door de toegenomen versoepelingen, is het spelen van golfwedstrijden in groepen met aansluitend een gezamenlijk borrel en diner weer binnen de mogelijkheden gekomen. Hoewel voorzichtigheid en je houden aan de voorgeschreven regels ten alle tijde geboden blijft. Risico's zijn er nog steeds, maar voorlopig blijkt het in Nederland de goede kant op te gaan. Derhalve heeft het bestuur besloten om de resterende geplande wedstrijden door te laten gaan. U krijgt daar separaat een e-mail bericht van.

Wat betreft de golftrip naar Noord-Frankrijk in september heeft iedereen ook apart een bericht gekregen. Het bestuur hoopt daar z.s.m. uitsluitsel over te kunnen geven.

We zien jullie graag op 3 augustus op De Lage Vuursche.

4 juli 2020, Bestuur ASGS 

 
Buienradar
Wie is online
We hebben 27 gasten en 2 leden online
  • Frans van de Bor
  • Frank Reddering