Eerste lijstje voor Kees op De Goyer

EINDELIJK…..

Ik verheug me er altijd op als wij met de ASGS weer een golfdag op de Goyer doorbrengen. Het genieten begint al bij binnenkomst over de prachtige oprijlaan met links het sfeervolle clubhuis.  Ik kwam wel met de nodige twijfel wat betreft mijn spel. Afgelopen zaterdag speelde ik nog 9 holes in Zuid-Frankrijk en dat was zo ontzettend slecht.  

Van Bas kreeg ik de scorekaart en ik zag dat ik met Brian en Jeroen (winnaar Nunspeet 2023) in een flight zat. Mooie groep.

Bij het ouder worden is mijn bucketlist steeds kleiner geworden. Wat er echter al jaren op staat: een wedstrijd winnen bij de ASGS en eindelijk ook zo’n lijstje krijgen.

Lees meer...

 

Fraaie winst van Jeroen op Nunspeet

Na een lange winterstop is het altijd leuk om de leden van ASGS terug te zien op de eerste wedstrijd van het seizoen. Helaas niet op de Kennemer, maar Nunspeet is zeker een leuke baan om te spelen. 

Onderweg naar Nunspeet zag je hier en daar nog een boerenprotest met een omgekeerde Nederlandse vlag. Na een gezellig koffiemomentje met een bijzondere anekdote van Henk Bijlsma, gingen we van start in prachtig zonnig weer met een koude oostenwind.

Lees meer...

 

In Memoriam Hans Honsdrecht

Het bestuur geeft met diep leedwezen kennis van het plotseling overlijden op 11 maart 2023 van Hans Honsdrecht op de leeftijd van 85 jaar.

Hans was vanaf de oprichting lid van onze ASGS en vele jaren lid van de kascommissie. Zijn roots lagen bij AFC, waar hij in 1950 lid werd, en bij ACC. In beide clubs was hij bestuurlijk actief. AFC eerde hem met de Mr. Henne Boskamp Nobelprijs en ACC met het erelidmaatschap. 

Ook was hij voorzitter van de VBC, de vrienden biljartclub van AFC. Hans stond altijd voor iedereen klaar. Hij was altijd opgewekt, optimistisch ook als het tegenzat en leek geen stress te kennen. Die laatste eigenschap kwam hem te pas bij het golfspel, waar hij altijd steady scoorde.

Maar zijn belangrijkste eigenschap was toch wel dat hij een bijzonder prettig mens was en daarom breed werd gewaardeerd.

Zijn overlijden is een slag voor onze ASGS, want wij zullen niet alleen zijn goede gezelschap missen, maar bovenal een goede VRIEND.

De naaste familie en al zijn dierbaren wensen wij veel sterkte.

Bestuur ASGS

 

Karel van Osch overleden

Het bestuur deelt met groot leedwezen mede dat op 10 januari 2023 op 84-jarige leeftijd is overleden

                                           KAREL VAN OSCH

                                           Ere-Voorzitter van onze  ASGS

Veelzijdig sportman Karel  was in veel opzichten een legendarische man.  In de geschiedenis van onze vereniging zal hij voor altijd de historische initiatiefnemer en mede-oprichter blijven, die ruim acht jaren met veel succes als voorzitter zijn beste krachten heeft gegeven aan onze ASGS.

Hij was charismatisch, maar toch toegankelijk,

Hij was soms streng, maar toch heel aardig en rechtvaardig,

Hij was resoluut, maar toch empatisch,

Hij was niet breedsprakig, maar toch duidelijk en  to-the-point,

Hij was de voorzitter die elke vereniging zich zou wensen !

Karel was niet op zoek naar onvergetelijkheid, maar hij is onvergetelijk geworden voor alle ASGS-ers die hem hebben meegemaakt. 

Wij zullen hem in al zijn veel-kleurigheid missen en in onze herinnering staat een monument met een prachtige, markante man erop,  en met het onderschrift:

Karel van Osch,    Ere-Voorzitter van de ASGS :     WIJ  DANKEN  JOU   !

                                                                  0-0-0-0-0-0

De crematieplechtigheid vindt plaats op dinsdag 17 januari 2023 om 15.00 uur in de aula van crematorium DUIN- en Bollenstreek, Achterweg-Zuid 62, Lisse.  Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren en elkaar te ontmoeten. Gepaste kleding wordt door de familie op prijs gesteld.

Bestuur ASGS

 

Dennis Tjepkema wint laatste, onrustige, wedstrijd op Het Regthuys

Met co-pilot Cees Dronkers ging ik op weg naar onze laatste clubmatch van 2022.Na een regenachtig weekend beloofde het een aangename dag te worden. Op een bui na bleek dat inderdaad het geval.Het Regthuys straalt eenvoudige gezelligheid uit, leuke bediening, prima eten en een goed bespeelbare baan in een echt Noord-Hollands landschap. 

Het zat even tegen bij de ballenmachine, na inworp van een twee euro muntstuk gebeurde er niets. De medewerkster van de shop bracht uitkomst. Een ferme tik tegen het apparaat, zoals we vroeger een tv op weg hielpen bij slechte ontvangst, vulde het mandje.

Met zeventien man gingen we, heel verrassend, van wit in plaats van geel van start. Bas had deze uitdaging vanuit Frankrijk bedacht. Dit pakte helaas niet voor iedereen goed uit. De verwarring hierover zorgde voor zoveel commotie in een flight, dat deze zich splitste in een twee- en een eenbal.

Mijn teamgenoten waren Jos en Harry. Jos speelde geweldig, na negen holes 23 punten, hij tapte uit balorigheid de nodige moppen. Harry speelde net als ik goed en het is altijd gezellig om met hem ingedeeld te zijn. Helaas had Jos zijn kruit verschoten, waardoor hij op de tweede negen meer strepen dan punten verzamelde.

Uiteindelijk behoorden we tot de top vier en mochten we een  beloning in ontvangst nemen. Ik het lijstje voor de overwinning met 36 punten, Harry de balletjes voor zijn neary en Jos een birdy. De Longest Drive was voor Cees.

Rest me om Frank te bedanken, hij had wegens afwezigheid van het  overig bestuur, de schone/zware taak deze dag in goede banen te leiden. Altijd vriendelijk en goed gehumeurd is onze uitstekende penningmeester.

Ook de andere bestuursleden wil ik namens ons allen bedanken, jullie hebben ons weer een fantastisch golfseizoen bezorgd. We hebben een waardevolle voorzitter, hij kan als geen ander het ASGS teamgevoel verwoorden met prachtige speeches.

Ook onze perfecte secretaris en regelaar Tim, die met groot enthousiasme ons op de mooiste banen weet te laten spelen.

En tenslotte Bas, onze wedstrijdleider, de onmisbare schakel van planning tot uitreiking van prijzen, en dat altijd op een plezierige manier.

Ik hoop dat we met het jaardiner op 17 december op ouderwets gezellige manier met alle ASGS leden het seizoen goed gaan afsluiten.

Dennis T.

UITSLAG ACHTSTE WEDSTRIJD 2022
19 SEPTEMBER: HET REGTHUYS
 
  Hcp. Stbf punten
1 Dennis Tjepkema 19.6 36
2 Dick Visser 20.1 29
3 Harry vd Schot 18.9 27
4 Jos Kemna 27.1 27
5 Paul Koster 34.7 24
6 Cees Dronkers 14.2 24
7 Piet Hoorneman 17.8 22
8 Brian Speelman 15.2 22
9 Hans Honsdrecht 34.0 22
10 Edwin Geluk 28.2 21
11 Frank Reddering 36.0 21
12 Hans Brouwer 32.0 20
13 Constant Scholten 28.9 20
14 Wouter Amesz 21.6 19
  Ad Westerhof   no score
  Theo Husers   no score
  Dennis de Wit   no score
       
Neary: Harry vd Schot
Longest Drive: Cees Dronkers
 
Buienradar
Wie is online
We hebben 77 gasten online