Unieke trilogie van Kees

Onderweg, zittend in mijn auto naar de Rijswijkse, kwamen wat verzachtende omstandigheden voorbij voor het geval dat ik vandaag niet lekker zou spelen:
- jet lag omdat ik zaterdag uit NYC ben teruggekomen 
- onbekende baan
-12 dagen niet gegolfd
Het resultaat is bekend. Voor de derde keer op rij ben ik de winnaar. Een memorabel moment. Volgens Bas uniek in de geschiedenis van de ASGS.

Lees meer...

 

Inhaalrace van Kees?

Dat ik weer de gelukkige ben die een stukje mag cq moet schrijven had ik echt niet verwacht toen ik de green van hole 18 verliet. De 5 op deze hole leverde 2 punten op en bracht mijn totaal op 31 punten. Uit 15 en In 16 punten. Ook mijn heel gezellige flightgenoten, Piet en Hans Gosewehr, speelden niet hun beste ronde. Het leuke van het spelen met Hans is dat je soms op plekken van de baan komt waar normaal gesproken niemand komt…..

Lees meer...

 

Eerste lijstje voor Kees op De Goyer

EINDELIJK…..

Ik verheug me er altijd op als wij met de ASGS weer een golfdag op de Goyer doorbrengen. Het genieten begint al bij binnenkomst over de prachtige oprijlaan met links het sfeervolle clubhuis.  Ik kwam wel met de nodige twijfel wat betreft mijn spel. Afgelopen zaterdag speelde ik nog 9 holes in Zuid-Frankrijk en dat was zo ontzettend slecht.  

Van Bas kreeg ik de scorekaart en ik zag dat ik met Brian en Jeroen (winnaar Nunspeet 2023) in een flight zat. Mooie groep.

Bij het ouder worden is mijn bucketlist steeds kleiner geworden. Wat er echter al jaren op staat: een wedstrijd winnen bij de ASGS en eindelijk ook zo’n lijstje krijgen.

Lees meer...

 

Fraaie winst van Jeroen op Nunspeet

Na een lange winterstop is het altijd leuk om de leden van ASGS terug te zien op de eerste wedstrijd van het seizoen. Helaas niet op de Kennemer, maar Nunspeet is zeker een leuke baan om te spelen. 

Onderweg naar Nunspeet zag je hier en daar nog een boerenprotest met een omgekeerde Nederlandse vlag. Na een gezellig koffiemomentje met een bijzondere anekdote van Henk Bijlsma, gingen we van start in prachtig zonnig weer met een koude oostenwind.

Lees meer...

 

Dennis Tjepkema wint laatste, onrustige, wedstrijd op Het Regthuys

Met co-pilot Cees Dronkers ging ik op weg naar onze laatste clubmatch van 2022.Na een regenachtig weekend beloofde het een aangename dag te worden. Op een bui na bleek dat inderdaad het geval.Het Regthuys straalt eenvoudige gezelligheid uit, leuke bediening, prima eten en een goed bespeelbare baan in een echt Noord-Hollands landschap. 

Het zat even tegen bij de ballenmachine, na inworp van een twee euro muntstuk gebeurde er niets. De medewerkster van de shop bracht uitkomst. Een ferme tik tegen het apparaat, zoals we vroeger een tv op weg hielpen bij slechte ontvangst, vulde het mandje.

Met zeventien man gingen we, heel verrassend, van wit in plaats van geel van start. Bas had deze uitdaging vanuit Frankrijk bedacht. Dit pakte helaas niet voor iedereen goed uit. De verwarring hierover zorgde voor zoveel commotie in een flight, dat deze zich splitste in een twee- en een eenbal.

Mijn teamgenoten waren Jos en Harry. Jos speelde geweldig, na negen holes 23 punten, hij tapte uit balorigheid de nodige moppen. Harry speelde net als ik goed en het is altijd gezellig om met hem ingedeeld te zijn. Helaas had Jos zijn kruit verschoten, waardoor hij op de tweede negen meer strepen dan punten verzamelde.

Uiteindelijk behoorden we tot de top vier en mochten we een  beloning in ontvangst nemen. Ik het lijstje voor de overwinning met 36 punten, Harry de balletjes voor zijn neary en Jos een birdy. De Longest Drive was voor Cees.

Rest me om Frank te bedanken, hij had wegens afwezigheid van het  overig bestuur, de schone/zware taak deze dag in goede banen te leiden. Altijd vriendelijk en goed gehumeurd is onze uitstekende penningmeester.

Ook de andere bestuursleden wil ik namens ons allen bedanken, jullie hebben ons weer een fantastisch golfseizoen bezorgd. We hebben een waardevolle voorzitter, hij kan als geen ander het ASGS teamgevoel verwoorden met prachtige speeches.

Ook onze perfecte secretaris en regelaar Tim, die met groot enthousiasme ons op de mooiste banen weet te laten spelen.

En tenslotte Bas, onze wedstrijdleider, de onmisbare schakel van planning tot uitreiking van prijzen, en dat altijd op een plezierige manier.

Ik hoop dat we met het jaardiner op 17 december op ouderwets gezellige manier met alle ASGS leden het seizoen goed gaan afsluiten.

Dennis T.

UITSLAG ACHTSTE WEDSTRIJD 2022
19 SEPTEMBER: HET REGTHUYS
 
  Hcp. Stbf punten
1 Dennis Tjepkema 19.6 36
2 Dick Visser 20.1 29
3 Harry vd Schot 18.9 27
4 Jos Kemna 27.1 27
5 Paul Koster 34.7 24
6 Cees Dronkers 14.2 24
7 Piet Hoorneman 17.8 22
8 Brian Speelman 15.2 22
9 Hans Honsdrecht 34.0 22
10 Edwin Geluk 28.2 21
11 Frank Reddering 36.0 21
12 Hans Brouwer 32.0 20
13 Constant Scholten 28.9 20
14 Wouter Amesz 21.6 19
  Ad Westerhof   no score
  Theo Husers   no score
  Dennis de Wit   no score
       
Neary: Harry vd Schot
Longest Drive: Cees Dronkers
 
Buienradar
Wie is online
We hebben 10 gasten online