Eindelijk weer een Topscore voor Edwin

Klokslag 9.30 uur stond Hans voor de deur, op naar Toxandria. Na een relaxte reis kwamen wij mooi op tijd aan in Molenschot, een prachtige omgeving. Minpuntje, Hans was zijn brood vergeten. Ik bood hem nog een broodje ham aan, maar dat wilde hij niet hebben (?).

Lees meer...

 

Jeroen wint op Wilnis

Vanaf het moment dat Rob Spaan en ik naar Wilnis reden volgden we angstvallig buienradar. De voorspellingen waren niet geweldig en de temperatuur kwam nauwelijks boven de 11 graden uit. Uiteindelijk viel het weer gelukkig mee met slechts één harde plensbui en wel een pittige noordelijke westerwind.

Lees meer...

 

The Duke, een Jumbo Knaller voor Berend

Allereerst bedanken we Tim en Paul voor de inspanningen die deze heren hebben geleverd om ons op deze redelijk “ besloten baan” van de Van Eerd familie te laten spelen.

Het is even rijden maar daar krijg je wel veel voor. Een entourage met dezelfde uitstraling als The Dutch. Prachtig clubhuis, privé lockers en natuurlijk de Rituals producten stralen uit dat je hier van top tot teen wordt verzorgd.

Lees meer...

 

Eerste overwinning voor Theo Husers

Op tijd vertrokken vanuit Badhoevedorp naar de zeer uitdagende (smalle fairways en glooiend duinlandschap) en oudste “links” golfbaan De Kennemer in Zandvoort. Het was mooi weer en ik had er weer zin in.

Onderweg  in de auto naar goede muziek (Aznavour) geluisterd en was er al om 10.45 uur om me te melden bij Bas, Tim en Frank, die er natuurlijk al aan “het werk” waren.

Lees meer...

 

Cees wint met overmacht Portugal-beker

Van 17 t/m 21 september hebben wij een geweldige golf-trip naar de Algarve in Portugal gehad.

Wij willen iedereen die er bij was hartelijk danken voor zijn positieve inbreng. Deze was essentieel om er een geslaagde trip van te maken. Onze speciale dank gaat uit naar de 3 chauffeurs (Hans P., Frans en Hans G.) van de busjes en nogmaals naar Hans Gosewehr voor de reisleiders-rol op Schiphol en hulp bij het uitrekenen van de uitslagen en standen.

Wij vinden dat we een leuk clubje zijn en hopen nog lang met elkaar te kunnen golfen, eten en drinken (in willekeurige volgorde). Dit komt ook meer dan voldoende tot uiting in het verslag (hieronder) van de glorieuze en terechte winnaar van deze trip, Cees.

Het Bestuur


 

DOM, MAAR WEL LEKKER.

Ok, dom natuurlijk om als kandidaat lid (weer) te winnen. Maar ook wel lekker als je 3 dagen op prachtige banen met leuke flightgenoten heerlijk aan het spelen bent. En hoewel ik geen van de 3 dagen mijn hcp liep, heb ik in mijn gevoel super gelopen. Iedere dag iets beter (resp. 29, 30 en 34 punten) en vooral de laatste 9 holes heel g

Maar Portugal was veel meer dan alleen golfen. Allereerst een geweldige organisatie. Alles was tot in de puntjes geregeld. OK het autohuren in Portugal kost wat tijd maar ik kreeg wel een heel goede chauffeur (Hans G.).

Goed hotel, lekker ontbijt en ook verder prima eten. Eerste avond eten in hotel. De 2e avond heerlijk buiten gegeten aan het strand. Daar ook goed of iets te goed gedronken. Volgens mij had ik een privé-ober die na iedere slok mijn glas weer bijschonk. Of ik was te blij met mijn 3e plaats op de eerste dag. Mooie baan, de eerste waar wij speelden, maar niet een baan waar ik mij veel holes van kan herinneren, met Hans Honsdrecht als dagwinnaar.

De 2e dag golf vond plaats op wat ik de mooiste baan vond van de totaal 4 die ik gespeeld heb. Echt een prachtige baan waar ik mocht spelen met mijn chauffeur (klinkt wel goed), de “uitdeuker” Herman en mede kandidaat lid Dick. Hans Gosewehr die ondanks geweldige drives toch zijn slechtste  dag van de toernooidagen liep. Herman Fritzsche (26 stblf) zijn beste evenals Dick Visser (30 stbfd). Bas herstelde zich die dag van het spelen met mij op de eerste dag door  32 stbfd punten binnen te brengen evenals Berry, maar Bas won het dagklassement vanwege een betere score op de 2e negen.

Die 3e avond gingen wij kip eten. Wel even een stukje rijden. Nu houd ik helemaal niet van kip maar daar is die avond verandering in gekomen. Het was Piri piri en dan is kip opeens lekker. De garnalen waren  trouwens ook heerlijk. Wel was ik blij dat ik de herrie en de hitte in het restaurant uiteindelijk kon ruilen voor een lekker terras. Het restaurant toonde maar weer eens aan dat het niet heel luxe hoeft te zijn om er ook een heerlijke avond met lekker eten te kunnen hebben. En de drank was die avond ook iets minder. Dus een goede nachtrust om op slotdag van het toernooi het te kunnen opnemen tegen koploper Berry (1 punt meer), Dick Visser en Frans van den Bor.

De eerste 9 holes ging Berry weer goed en ik iets minder, maar de laatste 9 holes speelde ik 7 parren  met in totaal 39 slagen. Daar was kanjer Berry zelfs niet tegen opgewassen en terwijl hij zo goed speelde sloot hij de laatste 3 holes af met 3 strepen, maar met toch voldoende punten om 2e te kunnen worden. Chapeau voor zijn spel en de sportiviteit.

Bij het avondeten nog genoten van gesprekken met velen waaronder de tennis iconen voor mij. Dank voor al de gezelligheid, voor al het geregel in het bijzonder door Bas en Tim, dank aan “mijn” chauffeur en tot slot dank aan een ieder die mee was voor de gezellige dagen die ik in Portugal heb gehad.

Cees Dronkers

PS: de laatste dag nog op prachtige baan met 7 man gespeeld en flow was nog niet voorbij.

asgs eindscores

 

 
Buienradar
Wie is online
We hebben 25 gasten en 1 lid online
  • Hans Brouwer