Brennus: laatste 7 starts - 4 overwinningen

We zijn weer begonnen!

Mid-season weliswaar maar dat mocht de pret afgelopen maandag niet drukken. De opkomst was groot en iedereenzag er weer fris en fruitig uit, ondanks de zware Corona maanden achter ons en hopelijk houden we die ook achter ons.

Dit keer mochten de wei in op de Lage Vuursche, een mooie baan, ruim en lang en met geweldig onderhouden fairways.

Greens daarentegen waren trager dan we gewend zijn en lastig om aan te wennen ofschoon we 18 holes hadden om te oefenen…bleef lastig.

De start van de dag begon met de “Memorial”. Mooie en terechte woorden van onze voorzitter, hiermee laten we zien dat we meer dan een golfclubje zijn dat even snel komt aanwaaien om een balletje te slaan en weer naar huis gaan. Er wordt respect getoond aan de leden die niet meer onder ons zijn of niet bij ons kunnen zijn. Al met al zeer indrukwekkend.

Lees meer...

 

Ron Prins overleden

Het bestuur deelt met leedwezen mede dat Ron Prins op 29 juli 2020 op 75-jarige leeftijd is overleden.

Ron was een AFC-er in hart en nieren (66 jaar lid) en tevens oud-ASGS'er. Hij speelde bij ons vanaf het begin in 2003 tot 2010. In die tijd ontpopte hij zich tot een speler waar je niet om heen kon. Zijn benadering van het golfspel was uniek en vaak ook voer voor psychologen. Daarnaast zorgde zijn aimabele persoonlijkheid en ongeevenaarde humor ervoor dat hij een zeer geliefd persoon was. Deze humor kwam vooral goed tot uiting in zijn speeches waarin hij niet schroomde zichzelf op de hak te nemen. Zijn dankwoord na zijn overwinning op Naarderbos (25 april 2007) waarin hij uitlegde hoe deze tot stand kwam is nog steeds legendarisch (vraag Ad Westerhof). Het aantal behaalde stableford punten van 47 toen is tot op de dag van vandaag onovertroffen.

Helaas moest Ron zich de laatste jaren steeds meer terugtrekken vanwege zijn mentale toestand.

Wij wensen de naaste familie en alle dierbaren veel sterkte.

31 juli 2020, Bestuur ASGS 

 

Hervatting seizoen 2020

Beste ASGS-leden,

De COVID-19 crisis heeft zijn sporen achtergelaten in de Nederlandse maatschappij alsmede in vrijwel alle andere landen in de wereld. In dit opzicht een 'minor detail', maar wij hebben dit seizoen tot nu toe geen enkele wedstrijd kunnen spelen in de zo karakteristieke ASGS-formule.

Echter, door de toegenomen versoepelingen, is het spelen van golfwedstrijden in groepen met aansluitend een gezamenlijk borrel en diner weer binnen de mogelijkheden gekomen. Hoewel voorzichtigheid en je houden aan de voorgeschreven regels ten alle tijde geboden blijft. Risico's zijn er nog steeds, maar voorlopig blijkt het in Nederland de goede kant op te gaan. Derhalve heeft het bestuur besloten om de resterende geplande wedstrijden door te laten gaan. U krijgt daar separaat een e-mail bericht van.

Wat betreft de golftrip naar Noord-Frankrijk in september heeft iedereen ook apart een bericht gekregen. Het bestuur hoopt daar z.s.m. uitsluitsel over te kunnen geven.

We zien jullie graag op 3 augustus op De Lage Vuursche.

4 juli 2020, Bestuur ASGS 

 

Seizoensopening afgelast

Vanwege de aanhoudende corona-crisis en de daaruit voortvloeiende maatregelen van de overheid is de 1e wedstrijd van dit seizoen op golfbaan De Goyer geannuleerd. Dit geldt ook voor de aansluitend geplande Algemene Leden Vergadering. Wij zullen, zodra er meer bekend is over de afloop van deze situatie, proberen nieuwe data hiervoor te vinden.

Bestuur ASGS

 

Theo Husers 'back on top' op Bernardus

Bernardus19Op maandag 7 oktober j.l. speelden we op de zo goed als nieuwe Golfbaan Bernardus in het Brabantse Cromvoirt waar de komende 3 jaar de KLM Open wordt gehouden.Weer gezellig samen met Henk in de auto en daar aangekomen was de ontvangst uitstekend in het zeer ‘mooie en futuristische clubhuis’. Wat een luxe en ik prijsde mij zeer gelukkig dat ik hier mocht spelen.En wat een geluk met het weer tussen al die regendagen door en te spelen op een baan die er zeer goed bijlag met een aantal uitdagende holes.De bezetting was wederom goed met 27 deelnemers en 9 flights en dat zegt wat over het enthousiasme van deze groep.

Lees meer...

 
Buienradar
Wie is online
We hebben 96 gasten online