Back to Back voor ijzersterke Berend

The Dutch, op bezoek bij de “Founders”

Eénmaal per jaar is de ASGS te gast op de best verzorgde golfclub van Nederland, The Dutch. Het bezoek is te danken aan de inspanningen van Bas en ook Kees die als “Founders” van The Dutch blijkbaar over veel invloed daar beschikken. De ontvangst is weer als vanouds en Bas blijkt ook invloed te hebben op het weer dat garant staat voor een prachtige golfdag. Op het terras de koffie met koekjes en friandises, een restaurant zou er trots op zijn. Ná het invullen van de menukeuze voor het diner worden we naar de Founders Room geleid, waar de jaarlijkse “Memorial” zal plaatsvinden. Naast een moment van bezinning ter nagedachtenis aan diegenen die niet meer onder ons zijn roept de voorzitter ons op ook te denken aan de ASGS-ers die door omstandigheden niet kunnen genieten van het samenzijn dat wij allen hier en elders ondervinden. Als aanwezigen realiseren wij ons bevoorrecht te zijn elke keer weer te genieten van de prachtige banen, de kameraadschap en de meestal voortreffelijke 19de hole.

Lees meer...

 

Berend on top of the Olympus

On top of the Olympus

Hoe komt het toch dat zo weinig ASGS’ers deze baan wilden spelen ? Slechts negentien inschrijvingen.

Komt het omdat we door Bas en Tim zo verwend zijn geworden met banen uit de top 20 van Nederland of zijn alle resterende leden gelijktijdig geblesseerd of op vakantie ?

Het was een mooie golfdag, niet te warm, af toe zon en een stevig briesje. Dat laatste heeft wellicht een paar spelers dwars gezeten. Het voordeel van “slechts” 18 opponenten is dat de kans op een overwinning statistisch hoger is. Vrolijk werd ik van het weerzien van Jaap Pluim, die voldoende is hersteld om alle 18 holes te kunnen spelen.

Lees meer...

 

Bas houdt het hoofd koel op tropisch De Goyer

Inderdaad was het tropisch warm en benauwd op De Goyer, maar dat ‘koele’ hoofd van mij viel wel mee (dus eigenlijk tegen). Niettemin was het een feestje om op deze baan, die er fantastisch bij lag, te mogen spelen. Daarnaast heeft De Goyer een heel mooi (voor de kenners, Long Island-achtig) clubhuis, waarvan het interieur net een complete metamorfose heeft ondergaan, plus één van de mooiste golf-terrassen van Nederland. Daar was het goed toeven vóór, maar vooral ná de wedstrijd. Een ijskoud biertje en/of een glas koele rosé deden de hitte in het hoofd snel verdwijnen.

Lees meer...

 

Eindelijk weer een Topscore voor Edwin

Klokslag 9.30 uur stond Hans voor de deur, op naar Toxandria. Na een relaxte reis kwamen wij mooi op tijd aan in Molenschot, een prachtige omgeving. Minpuntje, Hans was zijn brood vergeten. Ik bood hem nog een broodje ham aan, maar dat wilde hij niet hebben (?).

Lees meer...

 

Jeroen wint op Wilnis

Vanaf het moment dat Rob Spaan en ik naar Wilnis reden volgden we angstvallig buienradar. De voorspellingen waren niet geweldig en de temperatuur kwam nauwelijks boven de 11 graden uit. Uiteindelijk viel het weer gelukkig mee met slechts één harde plensbui en wel een pittige noordelijke westerwind.

Lees meer...

 
Buienradar
Wie is online
We hebben 49 gasten en 1 lid online
  • Tim Timmerman