Karel van Osch Erevoorzitter van de ASGS

IMG_0003ALV280311Tijdens de Algemene Ledenvergadering die, traditiegetrouw, ná de eerste wedstrijd van het seizoen (en deze weer traditiegetrouw op De Kennemer) gehouden wordt, is Karel van Osch door de leden benoemd tot Erevoorzitter van de ASGS. Deze zeer verdiende benoeming bij zijn aftreden als voorzitter illustreert meer dan voldoende de verdienste die Karel voor de, in naam senior maar verder nog jonge, ASGS heeft gehad, zowel als initiatiefnemer, als mede-oprichter en als eerste voorzitter. In deze laatste hoedanigheid leidde hij menige bestuursvergadering, maar wist hij vooral de, altijd vooraf ‘gevreesde’, Ledenvergaderingen met een simpel woord (en hamerslag) tot een goed einde te brengen, daarbij mogelijke ‘opstandjes’ de kop indrukkend en sluimerende ‘brandjes’ direct blussend. 

 

Een man met charisma en van weinig, maar wel zeer doeltreffende, woorden.

Karel, heel veel dank voor alles en van harte gefeliciteerd!

Als opvolger van Karel werd unaniem door de leden benoemd, Alphons Böggemann.

Alphons, ook jij van harte gefeliciteerd.

Bestuur en Leden van de ASGS

 

 

Furieuze seizoenstart van Ad

 

IMG_0005Kennemer2011Zandvoort : De traditionele opening van het ASGS Golf-seizoen.De zomertijd werd eergisteren ingevoerd ; A.F.C. won gisteren van Lienden met maar liefst 4-0 en mijn verloren gewaande koffer die zaterdagavond niet meekwam uit Alicante (trainingstage) werd zondagmorgen thuis bezorgd.

Wat heeft dit met de wedstrijd op de Kennemer te maken?? Helemaal niets……….maar je realiseert je wel dat er toch veel gebeurt in de aanloop naar deze wedstrijd!
Het was mooi weer en na een afspraak  ‘s morgens vroeg in Amsterdam en daarna een bezoekje in Rotterdam was ik precies op tijd voor de afslag om 1 uur. Kopje koffie en de nog aanwezigen van latere flights begroetend, konden we starten.

Kortom een ideale voorbereiding.

Lees meer...

 

POTY voor Ad en Par/Birdie voor Alderd

Voor aanvang van de laatste wedstrijd had Ad aangekondigd graag het Par/Birdie klassement te willen winnen ("5 parren en/of een birdie maak ik altijd wel en dan ben ik Alderd voorbij"). Gek genoeg vond hij het POTY klassement van minder belang hoewel hij daarin maar 1 punt achterstand had op Dennis de Wit. Mede door de afwezigheid van Berry ging de POTY alleen maar tussen Dennis en Ad, de rest had al een te grote achterstand. Als goed wedstrijdleider had ik mijzelf in de laatste flight geplaatst om de verwachte titanenstrijd tussen Dennis en Ad (normaal gesproken 'close friends') van dichtbij mee te maken, want Ad wilde volgens mij toch ook wel het POTY klassement winnen.

Welnu, aan de hand van het verslag van winnaar Jeroen alsmede aan de uitslag (een bizar laag gemiddeld aantal punten door iedereen behaald) kan gesteld worden dat de baan voor een anti-climax heeft gezorgd. Spannend was het nooit, want je denkt echt niet dat je met 24 resp. 21 punten bij de top-10 komt, gezellig was het wel, maar ja dat is het altijd met "Hulde!"De Wit en AD HD. Onverwacht was dus dat Ad toch nog 6e werd en Dennis 10e, waardoor Ad alsnog het POTY klassement won vóór Dennis. Een terechte winnaar die in iedere wedstrijd een hoog niveau haalde en daardoor elke keer in de punten viel met een 7e plaats als 'slechtste' resultaat.

GEFELICITEERD AD!

Lees meer...

 

Dubbelslag Jeroen op "Sp(r)ookjesbaan"

Clubkampioen op een "Sprookjesbaan"

Vanaf hole 4 een -prachtige par 3 van 200 meter steil naar beneden- ging mijn spel juist meer omhoog. Ik haalde op hole 4 een par en zelfs op de volgende hole een lucky birdie via de vlag in de hole. Op hole 9 leek even of de Hongaarse chemie ramp ook al Mierlo had bereikt, gelet op het smerig uitziende roestige water. De tweede negen holes moet haast door een andere golfarchitect zijn ontworpen, wat een contrast met de eerste negen. Met een aantal lange par 3's van bijna 200 meter over water en altijd met tegenwind gaf zelfs een driver onvoldoende lengte. Dankzij de steun van mijn flightgenoten Jan Hein - "we spelen hier met de clubkampioen"-  en Gerard (Ellenbroek) hield ik steeds meer rekening met een goede  eindscore. Gelukkig bleef ik constant spelen en kwam uiteindelijk met 35 punten (gewoon mijn buffer dacht ik) en zonder strepen de baan af. De baan bleef tot het eind spannend, omdat je na de 18e hole nog een keer gewaagd hole 9 moest oversteken. Vandaar mijn kwalificatie dat deze baan toch wel "rather unusual" is.

Lees meer...

 

Dennis Tjepkema is 'solid as a rock' in Drente

Met het aangename voorgevoel dat ik vandaag goed zou spelen vertrok ik om half negen uit Amsterdam, richting de Drentsche in Zeijerveen. De zon scheen, files stonden alleen in tegenovergestelde richting en vanaf Hoevelaken werd het landschap steeds mooier. Zo werd de rit van twee uur een peulenschil.

Na de koffie met lokale koek en een gezellig praatje sloeg ik een paar ballen op de drivingrange en ging op naar de teebox van hole 1. Het viel me op dat enkele mannen een minder fitte indruk maakten, maar er werd veel gelachen, met die conditie zou het dus wel goed zitten, dacht ik.

Lees meer...

 
Buienradar
Wie is online
We hebben 34 gasten en 2 leden online
  • Wouter Amesz
  • Frank Reddering