Jeroen Meulendijks wint (altijd) op de Noordwijkse

IMG_0002-Noordwijk2011De Noordwijkse Golfclub is voor mij de mooiste golfbaan van Nederland. En dat niet alleen omdat ik er nu twee keer de 1e ASGS prijs heb mogen winnen. Alleen al de weg er naar toe. Verscholen tussen de bossen, een smal schelpenpad en dan de aanblik van de baan en het overigens traditionele clubhuis. Iedere hole heeft zijn eigen signatuur en is perfect geïntegreerd in de natuur. Een fairway als een tapijt en prachtige greens die goed bespeelbaar zijn .

Lees meer...

 

Bas Rachman wint op Liemeer

IMG_0002LiemeerGolfbaan Liemeer ligt ruwweg 18,5 km ten zuiden van Amsterdam/Amstelveen, desondanks waren een aantal leden een behoorlijk tijdje onderweg, mede vanwege een afgesloten weg (was wel door Tim voor gewaarschuwd) of een TomTom die niet goed was ingesteld. Eénmaal aangekomen maakte de aanblik van baan én clubhuis de lange(re) reis meer dan goed. Midden in het Groene Hart ligt een baan met heel veel bunkers, nogal wat water, heuveltjes en ook zogenaamd ‘wasteland’. Dus geen vlak polderbaantje waar je wel even kan scoren. De baan is ook erg open want er staan nauwelijks bomen en wat er staat is de status van jonge aanplant maar net ontgroeid. Als het hard waait wordt de moeilijkheidsgraad van de baan dus nog een stukje hoger (‘local knowledge’ is hier een pré, maar integer zoals ik ben, had ik me zelf niet ingedeeld met één van de 4 ASGS’ers die lid zijn van Liemeer). Gelukkig hadden we het  gebruikelijke ASGS-weer, dus droog met wolken en af en toe zon en niet te veel wind. Ja, alleen de laatste 2 flights hadden wat last van de, voorspelde, regen op de 18e hole. Hadden ze maar sneller door moeten lopen.

Lees meer...

 

Harry vd Schot wint op Kleiburg

IMG_001-KleiburgHet eerste wat je bij de naam Kleiburg te binnen schiet, is die beruchte flat in de Bijlmer. Gaat ie plat of toch verkoop en renovatie?  Maar daar ging het vandaag niet over. De inschrijvers waren uitgenodigd om naar Brielle af te reizen.  De weg erheen ging van mij uit over bijna alle A wegnummers die Nederland kent geloof ik.  Daar, tussen de zichtbaar bruisende economie van het Botlek gebied (raffinaderijen, olieopslag, containerflats, scheepvaart-trein- en vrachtverkeer), wat ons land overeind moet houden, ligt

zowaar een natuur/recreatiegebied op een type eiland, met een golfbaan, geheten Kleiburg. En om bij de baan te blijven, had je slecht gespeeld was het een rot baan, had je goed gespeeld  was het geen topper. Wel apart, langs die waterwegen, met hellende fairways.  Jammer, dat de greens (algemene opvatting) niet optimaal waren.

Lees meer...

 

Dennis Tjepkema wint op Leeuwenbergh

Opgelucht dat Ajax uit bij Heerenveen drie punten heeft gepakt (ik weet het, het is geen AFC, sorry) en in de race blijft voor het kampioenschap en rozig na weer een mooie dag in de buitenlucht , is het tijd even terug te blikken op onze 3e ASGS match van 2011.

Met duidelijk minder deelnemers dan op de Kennemer en de Hilversumsche, startten we onder weer zonnige, maar winderige condities op Leeuwenbergh.

Een prima baan, echter niet direct een reden om te verhuizen van Amsterdam naar Den Haag. Minpuntje was het uitgeven door de caddiemaster van een aantal onjuiste scorekaarten. Een aantal ASGS-ers was hier het slachtoffer van. Onder andere Ad raakte hiervan van z’n stuk. “Let niet op de afstanden op je kaart, er klopt niets van”  hoorde ik hem in het voorbijgaan roepen. Normaal komt Ad met hetzelfde balletje binnen als hij begint, nu was de complete Troostwijk voorraad in z’n tas nauwelijks voldoende.

Lees meer...

 

Theo Houtman wint direct zijn 2e ASGS wedstrijd

Het is alweer een week geleden dat ik een historische overwinning boekte
op de Hilversumsche.
Waarom historisch ? Het antwoord daarop is vrij simpel.
Al jaren speel ik met de YGGC door heel Nederland  en nog nooit is het
mij gelukt het zo begeerde lijstje
in ontvangst te mogen nemen.
Dat het nu wel lukt  bij de mannen  van ASGS is dan ook zeer opvallend.
Lang heb ik ook na moeten denken waarom nu wel bij deze groep.
Het antwoord daarop is niet eenvoudig maar er zijn wel een aantal zaken
te bedenken die van grote invloed zijn ( geweest).

Lees meer...

 
Buienradar
Wie is online
We hebben 93 gasten en 2 leden online
  • Berry Coelho
  • Tim Timmerman