Jan-Hein verrassende winnaar De Kennemer

IMG_0001Net terug van een twee weekse training stage in Spanje, waar  Jaap ook aan deel had genomen, drie uur ’s nachts, door de vertraging, in bed en bijna gelijk door naar De Kennemer met Arthur.

 

We hadden ook nog een ingelaste bestuursvergadering.

Buiten het financiele stuk, waar ik wel wat vragen had verwacht met zoveel financiële experts in de zaal, werd de vergadering  goed voorbereid.

Mijn flight was als tweede ingedeeld, maar we moesten plotsteling als eerste starten. Dus snel van de driving range, waar ik overigens bijna geen bal goed sloeg, naar de teebox. Ik dacht niet zuren, het is mooi weer. Mijn flight genoten, Karel en Jaap, stonden al klaar voor het grote werk.

 

Lees meer...

 

Bestuursmededeling Seizoen 2011

Het bestuur wordt dit jaar in toenemende mate geconfronteerd met zaken die extra aandacht vragen. Punten die daarbij vooral in het oog springen zijn:

-          De in-/afschrijfprocedure op de website

-          De flight-indeling

-          Het baangedrag en de regeltoepassing

Iedereen kent de in- en afschrijfregels. Wanneer iemand voor een wedstrijd heeft ingeschreven, maar alsnog verhinderd is, dan dient afschrijving uiterlijk 48 uur vóór de aanvang van de wedstrijd te hebben plaatsgevonden.Een afschrijving is uitsluitend geldig indien tijdig gedaan via onze website (en dus níet mondeling of middels een emailberichtje aan een bestuurslid). Alleen dán kunnen de kosten van de greenfee/borrel/diner aan de afzegger worden terugbetaald. Dat betekent dat een latere afzegging tot gevolg heeft dat de in rekening gebrachte kosten niet meer aan de afzegger zullen worden vergoed. Men dient te begrijpen dat al ruim (soms máánden) voor de wedstrijddag een vast aantal starttijden worden ingekocht en ook bij vooruitbetaling door de penningmeester moeten worden voldaan. Veel golfbanen zijn dan niet meer bereid tot restitutie wanneer kort voor de wedstrijddag starttijden worden afgezegd. Iets dergelijks geldt ook voor borrel en diner. Het restaurant doet tevoren zijn inkopen op basis van het door ons opgegeven aantal deelnemers. Op basis daarvan calculeert de restaurantexploitant zijn kosten en dus zijn opbrengst en daarom kunnen wij later op de door ons geaccepteerde offerte moeilijk terugkomen. En al helemaal niet meer binnen een of twee dagen vóór de wedstrijd. Vandaar  -enigszins helaas-  deze aanscherping van de afschrijfregeling. Een beetje vervelend, maar onontkoombaar.

Lees meer...

 

Het Clubkampioenschap en de kleur van de polo's

IMG_0247Clubkamp3  Onderweg naar het uiterste zuiden van ons land realiseerde ik mij dat het bestuur er werkelijk alles aan had gedaan om een full revanche neer te zetten voor de vorig jaar verregende  wedstrijd op Dorhout Mees in de polder.

In tegenstelling tot vorig jaar was bijna de halve club al een dag eerder aanwezig in ons verblijf : Kasteel Bloemendal te Vaals.

Wie zijn klassiekers kent schoot bij de oprit naar het Kasteel vol. Was dit niet de monumentale trap uit de boeken van Adriaan en Olivier waar de automobiel zo gruwelijk aan zijn/haar einde kwam? Bij binnenkomst kon ik de verfresten  op de tweede trede nog duidelijk zien!

Omdat we een informatiememorandum hadden toegestuurd gekregen wist ik op tijd dat we de eerste dag onze turquoise polo moesten aandoen. Normaal hou ik mij hier niet aan, maar goed geluimd als ik was, wilde ik hier wel een keertje aan mee doen. De hele verzameling shirts had ik bij me en het zal wel aan mijn volstrekte gebrek aan kennis en interesse in de fashion-industrie hebben gelegen, maar zo’n polo kon ik niet vinden. Gelukkig zag ik later dat alleen Nol K. voldoende kennis van zaken had en een echte turquoise polo(eigen merk) aan had. Toch prettig dat er blijkbaar nog meer kenners in onze club zijn, naast Arthur wiens gezag op dit gebied onovertroffen is.

 

Lees meer...

 

POTY 2011 voor Bas

IMG_0244Clubkamp2

 

Het woord POTY zal een leek absoluut niets zeggen. Hij/zij kan daar de meest wilde gedachtes bij krijgen, maar de kans is zeer groot dat de goede associatie er niet bij zal zijn. POTY is namelijk een afkorting van “Player of the Year”. Nu begrijpt de leek het veel beter, want in veel sporten bestaat dit begrip al. Bijv. bij voetbal (FIFA player of the year), basketball (MVP in de NBA, alleen volgend jaar misschien niet als het binnenkort startende seizoen gecancelled wordt), honkbal (MVP in de MLB), tennis èn golf (zowel bij de PGA als de European Tour). Al deze federaties kennen awards toe voor de jaarlijks best presterende sport(st)er.

En daar hoor ik nu ook bij!

 

Lees meer...

 

Wouter Amesz wint laatste POTY wedstrijd

IMG_2011SallandscheZonder Jaap Pluim, dus alleen, wel rustig, minder gezellig, reed ik naar Diepenveen nabij Deventer. Na anderhalf uur rijden kwam ik van uit Diepenveen via een lommerijke weg, de Golfweg ( hoe komen ze op die naam), bij de Golfclub aan. Je proeft dan meteen de sfeer en doet je verwachtingsvol uitkijken naar de baan zelf.

 

Gelukkig weinig waterhindernissen! De fairways zijn redelijk ruim opgezet met een natuurlijke begrenzijng van naaldbomen, die als je geluk hebt ( en dat had ik wel een beetje), je bal op de fairway houden.

 

Lees meer...

 
Buienradar
Wie is online
We hebben 17 gasten online