Dennis Tjepkema wint op Leeuwenbergh

Opgelucht dat Ajax uit bij Heerenveen drie punten heeft gepakt (ik weet het, het is geen AFC, sorry) en in de race blijft voor het kampioenschap en rozig na weer een mooie dag in de buitenlucht , is het tijd even terug te blikken op onze 3e ASGS match van 2011.

Met duidelijk minder deelnemers dan op de Kennemer en de Hilversumsche, startten we onder weer zonnige, maar winderige condities op Leeuwenbergh.

Een prima baan, echter niet direct een reden om te verhuizen van Amsterdam naar Den Haag. Minpuntje was het uitgeven door de caddiemaster van een aantal onjuiste scorekaarten. Een aantal ASGS-ers was hier het slachtoffer van. Onder andere Ad raakte hiervan van z’n stuk. “Let niet op de afstanden op je kaart, er klopt niets van”  hoorde ik hem in het voorbijgaan roepen. Normaal komt Ad met hetzelfde balletje binnen als hij begint, nu was de complete Troostwijk voorraad in z’n tas nauwelijks voldoende.

Lees meer...

 

Theo Houtman wint direct zijn 2e ASGS wedstrijd

Het is alweer een week geleden dat ik een historische overwinning boekte
op de Hilversumsche.
Waarom historisch ? Het antwoord daarop is vrij simpel.
Al jaren speel ik met de YGGC door heel Nederland  en nog nooit is het
mij gelukt het zo begeerde lijstje
in ontvangst te mogen nemen.
Dat het nu wel lukt  bij de mannen  van ASGS is dan ook zeer opvallend.
Lang heb ik ook na moeten denken waarom nu wel bij deze groep.
Het antwoord daarop is niet eenvoudig maar er zijn wel een aantal zaken
te bedenken die van grote invloed zijn ( geweest).

Lees meer...

 

Karel van Osch Erevoorzitter van de ASGS

IMG_0003ALV280311Tijdens de Algemene Ledenvergadering die, traditiegetrouw, ná de eerste wedstrijd van het seizoen (en deze weer traditiegetrouw op De Kennemer) gehouden wordt, is Karel van Osch door de leden benoemd tot Erevoorzitter van de ASGS. Deze zeer verdiende benoeming bij zijn aftreden als voorzitter illustreert meer dan voldoende de verdienste die Karel voor de, in naam senior maar verder nog jonge, ASGS heeft gehad, zowel als initiatiefnemer, als mede-oprichter en als eerste voorzitter. In deze laatste hoedanigheid leidde hij menige bestuursvergadering, maar wist hij vooral de, altijd vooraf ‘gevreesde’, Ledenvergaderingen met een simpel woord (en hamerslag) tot een goed einde te brengen, daarbij mogelijke ‘opstandjes’ de kop indrukkend en sluimerende ‘brandjes’ direct blussend. 

 

Een man met charisma en van weinig, maar wel zeer doeltreffende, woorden.

Karel, heel veel dank voor alles en van harte gefeliciteerd!

Als opvolger van Karel werd unaniem door de leden benoemd, Alphons Böggemann.

Alphons, ook jij van harte gefeliciteerd.

Bestuur en Leden van de ASGS

 

 

Furieuze seizoenstart van Ad

 

IMG_0005Kennemer2011Zandvoort : De traditionele opening van het ASGS Golf-seizoen.De zomertijd werd eergisteren ingevoerd ; A.F.C. won gisteren van Lienden met maar liefst 4-0 en mijn verloren gewaande koffer die zaterdagavond niet meekwam uit Alicante (trainingstage) werd zondagmorgen thuis bezorgd.

Wat heeft dit met de wedstrijd op de Kennemer te maken?? Helemaal niets……….maar je realiseert je wel dat er toch veel gebeurt in de aanloop naar deze wedstrijd!
Het was mooi weer en na een afspraak  ‘s morgens vroeg in Amsterdam en daarna een bezoekje in Rotterdam was ik precies op tijd voor de afslag om 1 uur. Kopje koffie en de nog aanwezigen van latere flights begroetend, konden we starten.

Kortom een ideale voorbereiding.

Lees meer...

 

POTY voor Ad en Par/Birdie voor Alderd

Voor aanvang van de laatste wedstrijd had Ad aangekondigd graag het Par/Birdie klassement te willen winnen ("5 parren en/of een birdie maak ik altijd wel en dan ben ik Alderd voorbij"). Gek genoeg vond hij het POTY klassement van minder belang hoewel hij daarin maar 1 punt achterstand had op Dennis de Wit. Mede door de afwezigheid van Berry ging de POTY alleen maar tussen Dennis en Ad, de rest had al een te grote achterstand. Als goed wedstrijdleider had ik mijzelf in de laatste flight geplaatst om de verwachte titanenstrijd tussen Dennis en Ad (normaal gesproken 'close friends') van dichtbij mee te maken, want Ad wilde volgens mij toch ook wel het POTY klassement winnen.

Welnu, aan de hand van het verslag van winnaar Jeroen alsmede aan de uitslag (een bizar laag gemiddeld aantal punten door iedereen behaald) kan gesteld worden dat de baan voor een anti-climax heeft gezorgd. Spannend was het nooit, want je denkt echt niet dat je met 24 resp. 21 punten bij de top-10 komt, gezellig was het wel, maar ja dat is het altijd met "Hulde!"De Wit en AD HD. Onverwacht was dus dat Ad toch nog 6e werd en Dennis 10e, waardoor Ad alsnog het POTY klassement won vóór Dennis. Een terechte winnaar die in iedere wedstrijd een hoog niveau haalde en daardoor elke keer in de punten viel met een 7e plaats als 'slechtste' resultaat.

GEFELICITEERD AD!

Lees meer...

 
Buienradar
Wie is online
We hebben 27 gasten online