Wijdewormer serieus in de race voor volgende RYDER CUP

IMG_0002De Zaanse en ik hebben al heel lang een wisselende verhouding.
Toen het nog gewoon een 9 holes baan was kon je er uitbundig genieten van het ”spelen rondom het meertje “ .
Wat een schitterende baan . En als het winter was en stevig had gevroren waren het meertje en alle slootjes juist behulpzaam bij de scores. Het clubhuis hoorde ook bij de Zaanse. Gezellig , mooi terras en allemaal leuke mensen. Kortom een goed verscholen pareltje in het zaanse land.
Ook een hele hechte club als je de houten prijzenborden bestudeert. Veel dezelfde namen en vooral heel,heel veel
jaarlijkse wedstrijden. Bovendien prijkt op een van de borden de naam Binsbergen. Dat zegt al genoeg.

Lees meer...

 

Ladies Day 2010: "Klein maar Fijn"

Er werd met spanning en vol verwachting uitgezien naar het jaarlijkse evenement van Ladies Day dat bovendien op de schitterende baan van De Dommel stond geprogrameerd.

26 deelnemers hadden zich verzameld onder - voor de wispelturige mei-maand - heel goede weersomstandigheden. De uitleg van de wedstrijd-vorm was licht chaotisch maar dankzij onze captain Guus Tenniglo en Lady Loes Ellenbroek werd mij na enige holes deze vorm van Texas Scramble geheel duidelijk.

Onze 3-bal flight leek in het nadeel te zijn bij de extra krachten van ee 4-bal, dus moesten we alles op alles zetten; hetgeen lukte.! Onze Loes won zelfs de longest drive.!

Een ieders afslag moest minimaal 5x gebruikt worden hetgeen geen Sieneke-kure was. De baan en natuur waren schitterend en zelfs werden diverse reetje waargenomen.Met 53 punten kwamen tevreden binnen als eerste flight en openden direct het Happy Hour.

Lees meer...

 

Dennis de Wit 'verovert' Landgoed Bergvliet

Ik begrijp er niets van ?

ddewit34 punten ?, weliswaar 6 keer par en drie strepen gedurende de 1e negen en dan winnen ? Hoe kan dat nou ?

Westerhof, die verhinderd was doordat hij zonder mij in de radiokamer van AFC alleen de opstellingen van AFC-VVSB moest voorlezen reageerde geërgerd : “ja hoor eens de Wit, je gaat toch niet van mij verwachten dat ik hier in de rust ga omroepen dat je met 34 punten Bergvliet hebt gewonnen. Je moest je doodschamen.”

En toch is het zo !.

Er was niets mis met de flight. Alderd (ken ik al vanaf mijn jongste jeugd en hij is een betere golfer dan hij ooit tennisser was en ik weet niet meer of ik dat andersom was) en mijn vriend Brouwer maken het voor mij wel zeer gezellig. Als dat maar niet ten koste van het presteren gaat. Nou, me dunkt !.

Lees meer...

 

De Kennemer 22 maart - Ernst Huisman slaat eerste slag

 

DE KENNEMER 22 maart 2010

ASGS-22.03Met Jos meegelift naar Zandvoort voor de jaarlijkse openingswedstrijd op “de Kennemer”.

We starten met 33 man voor de baan en bij de borrel en diner nog eens met enkele “niet spelers” voor de jaarvergadering en de gezelligheid aangevuld; een grote en terechte opkomst. ASGS leeft!

Ik ben in een van de laatste flights ingedeeld met maar liefst 2 bestuursleden, Karel en Jan Hein. Bij de eerste afslag lijkt Karel direkt te willen imponeren; hij deponeert de bal ergens links in de “rough”, maar naar wat later lijkt waarschijnlijk een onderdeel van zijn technisch plan. Via een “short cut”links over de 9e scoort hij toch nog een mooie 6. Jan Hein speelt als Jan Hein met soms (on) doorgrondelijke verrassingen. De stemming zit er in, het weer is uitstekend en we genieten.

Op de teebox van de 4e komt Guus in z’n buggy naar ons teruggereden. Zo’n prachtige afslag, maar niet te vinden, roept hij een beetje teleurgesteld; tee’t vervolgens op en slaat weer een prachtige bal.

De punten worden bij ons met enige regelmaat bijgeschreven; het gaat alleen een beetje langzaam, maar vanaf de duintoppen overzien we een deel van wat zich voor en achter ons afspeelt en dat geeft meer dan voldoende stof voor discussie.

Na de afronding van de eerste 9 holes komen we op de hoge winderige duintop van de 10e en wachten op het groene licht, in casu het gerinkel van de bel. Maar daar komt Guus weer teruggereden. Je raadt ’t al “ alweer en prachtige afslag, maar ja................het verhaal kennen we. En ook nu slaat Guus inderdaad weer een prachtige bal.

Vond je onze flight zo gezellig Guus, of was je die bal dan toch echt kwijt?

Lees meer...

 
Buienradar
Wie is online
We hebben 83 gasten online