admin

Sluwe Vos wint op De Stippelberg

Genietend van een welverdiende Gin Tonic na een bezoek aan de Mont Ventoux, twee dagen nadat de Tour de beklimming op het programma had staan werd ik er subtiel (nou, niet echt) aan herinnerd dat ik nog een verslag moest schrijven over mijn zege op De Stippelberg. Dus op het terras bij Bas in zijn zomer residence op Golf de Pont Royal met nog enkele andere illustere ASGS’ers ontkwam ik er niet aan om tijd vrij te maken voor het verslag.

De wedstrijd dag begon redelijk hectisch daar vriend en vaste reismaat Jos zich om 8.15 uur afmeldde wegens ziekte wat een behoorlijke domper was (speciaal voor hem!).

Dus zelf gereden en ondanks de Tom Tom toch veel moeite gehad om de baan te bereiken, wat in mijn geval extra dom is daar ik afgelopen winter 9 holes heb voorgespeeld met Jos en Bas. Locatie en baan kennis kan me dus niet ontzegd worden.

Bas had me in een prachtige flight ingedeeld tezamen met Ricus en Frank R. 

De eerste 9 holes op de prachtige, maar moeilijke baan met veel blinde holes en pittige rough speelde we gedrieën best lekker al hadden Ricus en Frank problemen met de greens waardoor hun scores hun goede spel geen recht deed. 

Ik daarentegen had geluk (zoals zo vaak..), de putjes vielen en zo scoorde ik zelfs zonder parren te maken.
De tweede negen namens we ons voor om toch wat parren te maken om zodoende de scores naar een top niveau te brengen.
Wat bij mij goed lukte op holes 14 en 15 en met zelfs een birdie op 16…. Ricus en Frank maakten ook wat parren en zo maakten we ons voornemen waar. Na de 16de kwamen Frank en Ricus melden dat de top 3 in bereik lag, wat me meteen stress bezorgde en prompt op de 17de een vette streep!
Maar na mental support van beide heren de 18de mooi afgesloten met twee punten en een eindscore van 38 wat mij een voldaan gevoel gaf.
Even later bleek dat dit zelfs genoeg was voor de eerste prijs. Met mijn top-flight eerst genoten van een ruime bittergarnituur voordat we gedoucht en wel (heerlijk geen jasje/dasje) aan tafel gingen. 
Met drie personen helemaal corona proof heerlijk ouderwets gezellig zoals een dag met de ASGS bedoeld is!!
Grote complimenten natuurlijk voor de organisatie maar ook voor de bediening en het eten! Puur genieten en ik kijk nu al uit naar de Lage Vuursche …

 

Groet,
De sluwe Vos

 

UITSLAG TWEEDE WEDSTRIJD 2021
22 JUNI: DE STIPPELBERG
 
  Hcp. Stbf punten
1 Willem Vos 21.8 38
2 Paul Koster 33.0 36
3 Hans Gosewehr 14.5 32
4 Brian Speelman 18.1 32
5 Kees Boijenk 18.1 32
6 Bas Rachman 17.6 31
7 Peter Frijlink 10.9 31
8 Ab Landman 22.8 29
9 Frans vd Bor 24.7 29
10 Hans Honsdrecht 34.0 29
11 Jeroen Meulendijks 19.4 28
12 Dick Visser 21.6 27
13 Harry vd Schot 19.7 26
14 Theo Husers 18.3 24
15 Wouter Amesz 23.9 24
16 Hans Poelgeest 19.9 24
17 Edwin Geluk 28.2 23
18 Ernst Huisman 26.0 21
19 Ricus Mortier 23.9 20
20 Frank Reddering 35.5 20
21 André Wijnand   DNF
       
Neary: Frans vd Bor
Longest Drive: Kees Boijenk
 

Perfecte start seizoen 2021 op The Dutch

Eindelijk was het weer zover. Het moment waar wij ASGS-ers zolang naar uit hadden gekeken. We mochten weer met z’n allen de baan in. En wat voor een baan, waarschijnlijk één van de mooiste golfbanen van Nederland.

Bij de aankomst aan de poort van the Dutch in de gemeente Spijk werd ik vriendelijk de weg gewezen naar het clubhuis welke in de verte lag. Je zag meteen dat dit een bijzondere dag kon gaan worden.

Lees meer...

 

Brennus klasse apart op The Dutch

Beste ASGS-ers,

De laatste wedstrijd van dit seizoen is inmiddels gespeeld, helaas!

We hebben weer op mooie banen mogen spelen en vaak zat het weer ook nog mee.

Afgelopen maandag op The Dutch was het een druilerige dag, gelukkig geen bakken met regen maar ook niet echt droog. Dit weertype was in ieder geval niet bevorderlijk voor de rol van de geslagen bal op de fairway, de bal landde en stopte vrijwel direct.

Dus lengte en balvlucht op de baan was dit keer extra geboden.

Lees meer...

 

Tim vervolgt topvorm op 'lastig' Almeerderhout

DE OESTERS VAN ROB SPAAN !

(vrij naar Oesters van Nam Kee - Kees van Beijnum , boek in 2000, verfilming in 2002))

Een oester is, uiteraard, een 100 procent natuurlijk product. Je houdt er van of niet.

Oesters bevatten een hoog zinkgehalte, magnesium, vitaminen B12, B3 en D! Zink ondersteund een gezond immuunsysteem en stimuleert wondgenezing, sterke botten, mooi haar en een goed geheugen..

Oh ja, het is geloof ik ook heel goed voor iets anders ……

Kortom: Absolute aanrader voor onze ASGS-ers.

Lees meer...

 

Fraaie winst van Jeroen op De Goyer

In eerste instantie stonden Rob Spaan en ik nog op de wachtlijst voor deelname aan de Goyer maar uiteindelijk kwam dat toch nog goed. 

Door snel ingrijpen van het bestuur (waarvoor hulde!) konden we op deze dag alsnog terecht op de Goyer na de aankondiging van de Rosendaelsche  dat er maandag alleen wintergreens waren.

Alle deelnemers zaten keurig op een veilige afstand in het clubhuis aan de koek en de koffie. De sfeer was goed en ik was ingedeeld met mijn zwager en Frank Reddering. De baan lag er prima bij (hier en daar wel wat matige greens) en vanwege drukte op de baan sloegen we af vanaf hole 10. Het rondje liep prima en op de eerste 9 holes haalde ik veel bogeys en 20 punten.

Lees meer...

 

Tim wint nipt de bestuurs'battle' op de Eindhovensche

Het is even rijden maar dan heb je ook wat !Eindhovensche20

Maandag, 17 augustus 2020, Corona tijd ! Met mijn vriend, manager en chauffeur (en wederom kersverse opa) naar Valkenswaard gereden. Onderweg gekletst over alles en nog wat kwamen we ontspannen aan op de Eindhovensche, waar de koffie met heerlijke appeltaart klaar stond. Op het terras al diverse ASGS-ers, allen in opperbeste stemming en dat mag ook wel als je op deze schitterende baan mag spelen !

Om 12.50uur ging de eerste flight en Bas had mij ingedeeld met Hans Poelgeest en Andre Wijnand  en we mochten als 3e flight weg (met hark) . Afslag was prima en een bogey op hole1 , ik teken ervoor..  Houten vijfje liep als een trein. Hans had er ook zin in en liep goed. Andre ging sterk van start  maar wisselde briljante slagen af met wat “mindere “… (logisch als je maar 3 keer per jaar speelt, maar dat terzijde)

Lees meer...

 

Brennus: laatste 7 starts - 4 overwinningen

We zijn weer begonnen!

Mid-season weliswaar maar dat mocht de pret afgelopen maandag niet drukken. De opkomst was groot en iedereenzag er weer fris en fruitig uit, ondanks de zware Corona maanden achter ons en hopelijk houden we die ook achter ons.

Dit keer mochten de wei in op de Lage Vuursche, een mooie baan, ruim en lang en met geweldig onderhouden fairways.

Greens daarentegen waren trager dan we gewend zijn en lastig om aan te wennen ofschoon we 18 holes hadden om te oefenen…bleef lastig.

De start van de dag begon met de “Memorial”. Mooie en terechte woorden van onze voorzitter, hiermee laten we zien dat we meer dan een golfclubje zijn dat even snel komt aanwaaien om een balletje te slaan en weer naar huis gaan. Er wordt respect getoond aan de leden die niet meer onder ons zijn of niet bij ons kunnen zijn. Al met al zeer indrukwekkend.

Lees meer...

 
Buienradar
Wie is online
We hebben 26 gasten en 1 lid online
  • Hans Brouwer