admin

ASGS seizoensdip

ASGS in een seizoensdip

Al vele jaren lang heeft de ASGS, op een kleine uitzondering na, haar wedstrijden altijd in goede weersomstandigheden kunnen spelen.

Dit jaar is het de eerste keer dat we 2 wedstrijden, ook nog achter elkaar, niet hebben kunnen (uit)spelen.

De wedstrijd op Spaarnwoude op maandag  27 mei werd al op zondag door Spaarnwoude afgelast in verband met de overvloedige regen van de dagen ervoor.

Ook in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd op The Dutch op 10 juni was er heel veel regen gevallen en de voorspellingen voor de dag zelf waren ronduit slecht.

Niettemin is The Dutch, behalve bij vorst, altijd open. 

Dus met goede moed begonnen slechts 10!! leden in de regen aan de wedstrijd, gekleed in regenpak en de meesten in een buggy (dat mocht namelijk).

Na een korte droge periode begon het rond de 7e hole weer enorm te regenen, zo erg dat zelfs de prachtige greens van The Dutch onder water kwamen te staan.

Iedereen is na de 9e hole gestopt, heeft zich direct omgekleed en daarna genoten van een vroege borrel met heerlijke oriental plateau’s in de lockerroom.

Daarna is er verder genoten in de Foundersroom van een late 5-gangen lunch, uiteraard met begeleidende wijnen.

Om 16.30 uur is iedereen toch tevreden naar huis gegaan.

Het was een aparte, maar uiteindelijk zeer gezellige dag met een select groepje.

Uiteraard is er geen uitslag en dus geen winnaar.

Op naar het volgende evenement , de Jubileumtrip naar La Tournette.

Bestuur ASGS

 

Golfdag Dirkshorn met zwarte rand is voor Tim

Dirkshorn 6 mei 2024,

Ja, ik ben weer “even” in Nederland en keek uit naar onze 3e ASGS golfdag van dit jaar.

16 man op de website..  maar ja.. op onze leeftijd wordt alles minder, toch ?

Maandagochtend even de mail checken en vol ongeloof lees ik het bericht van Bas dat onze Berend vrij onverwacht overleden is. Dat is toch behoorlijk schrikken want we zijn vorig jaar al een aantal vrienden verloren…  Berend, altijd goed voor een goede score en een mooi verhaal… We gaan hem missen !

Dus in de auto op weg naar Dirkshorn dwalen mijn gedachtes af naar Berend, met als gevolg hier en daar misschien iets te hard gereden …. Afwachten of er straks post komt..

Lees meer...

 

Dick in topvorm op Nunspeet

Geen spijt van Nunspeet.

Derde flight. Samen met Wouter en Jos door Bas ingedeeld. We konden ontspannen beginnen want we zouden sowieso bij de eerste twaalf eindigen. Wouter en ik van blauw. En Jos van geel, dat werd hem aanbevolen door Willem die de dag ervoor ook op Nunspeet had gespeeld.

Lees meer...

 

Flitsende seizoenstart van Hans Gosewehr

Mooie eerste dag van het seizoen op De Goyer.

Bijna jaarlijks is het op de eerste dag van het seizoen goed golfweer, gelukkig zo ook dit jaar.

Helaas lukt het niet meer om onze seizoenopening op de Kennemer te spelen, maar wat mij betreft is De Goyer een prima alternatief. Niet te ver rijden, vriendelijke ontvangst, leuke afwisselende baan die goed bespeelbaar is voor ons allemaal en een uitstekende keuken, waar de meeste golfclubs en zeker ook de Kennemer niet aan kan tippen.

Lees meer...

 

Kees zet kroon op prachtig seizoen

Vorig jaar was ik er niet bij toen de ASGS op Het Woold speelde. Ik was wel benieuwd waarom deze baan dit seizoen weer was opgenomen in ons speelschema.
Nu ik het zelf ervaren heb, begrijp ik het. Wat een prachtig complex!  Heel mooi ontworpen clubhuis dat heel smaakvol is ingericht. De golfbaan uitdagend en goed onderhouden.
Het diner na afloop meer dan uitstekend.

Lees meer...

 

Brian ongenaakbaar op GC Veldzijde

verslag volgt z.s.m.

UITSLAG NEGENDE WEDSTRIJD 2023
4 SEPTEMBER: GC VELDZIJDE
 
  Hcp. Stbf punten
1 Brian Speelman 16.0 40
2 Cees Dronkers 13.2 35
3 Hans Poelgeest 20.7 32
4 Berry Coëlho 26.2 32
5 Bas Rachman 18.7 31
6 Henk Bijlsma 23.6 31
7 Harry vd Schot 20.0 31
8 Dennis Tjepkema 20.0 30
9 Wouter Amesz 19.8 28
10 Dick Visser 24.1 27
11 Willem Vos 23.8 26
12 Ab Landman 26.0 24
13 Hans Brouwer 32.0 24
14 Berend vd Broek  23.5 23
15 Peter Frijlink 8.8 23
16 Piet Hoorneman 19.1 23
17 Frans vd Bor 27.1 22
18 Frank Reddering 36.0 18
19 Ernst Huisman 26.5 12
       
Neary: Wouter Amesz
Longest Drive: Brian Speelman
 

Fraaie winst Hans Gosewehr op Almerderhout

Perfecte weersomstandigheden, een baan die mij goed ligt en ingedeeld bij Brennus en Brian, de twee enige 50ers van de club en ook gedreven golfers, waren de basis voor een goed rondje golf. Met 22 punten na 9 holes hoop je dan het goede spel en dat is in mijn geval met name “rustig swingen” door te zetten maar dat lukte toch niet helemaal. En met een paar onnodig gemiste puts sloot ik de 2e 9 af met “slechts” 14 punten, maar het totaal van 36 bleek uiteindelijk toch genoeg voor de overwinning. 

Met de gestegen prijzen is het voor ons bestuur een uitdaging om leuke banen te selecteren die passen binnen het budget, maar wat mij betreft is Almeerderhout voor onze club een uitstekende baan. Het deelnemersaantal geeft ook wel aan dat die mening wordt gedeeld. Circa 30 minuten rijden vanaf Amsterdam, goed te lopen en ondanks dat de baan lang is door de mogelijkheid een tee te kunnen kiezen een baanlengte die bij eenieder past.

Lees meer...

 
Buienradar
Wie is online
We hebben 13 gasten online